lördag 1 mars 2014

Orange is the new black

Ännu en tidig morgon idag. Redan innan klockan hade slagit 05.00 var jag ute på dimmiga vägar med siktet inställt på Ekemölla Sportfiske i närheten av Älmhult. Sedan tidigare har jag bokat in mig till deras premiär 2014, men då isfisket uteblev i år bestämde de sig för att öppna upp anläggningen för en helg - ett perfekt tillfälle att reka inför premiären!


Vindstilla och vackert..

Efter en kort pratstund med Johan hade det blivit dags för fiske. Vid ett nytt vatten är det alltid lika knepigt att välja plats, så det blev helt enkelt första bästa. Fisken hade börjat vaka och förväntningarna var nu på topp - men inget hugg. Ingen fick fisk. Ny plats och genast en krokad firre. Fina fenor & 1.5kg muskler. Det dröjde ytterligare en timme innan nästa fisk slukade i sig flugan för dagen - en orange micronobbler. En fin hane på kanske 3 kilo fick friheten åter efter en kort men intensiv fight.


Naturen runt dammarna var fantastisk!

Nu blev det genast trögare. Endast ett par andra fiskare hade fått fisk under de två första timmarna, inte särskilt bra fiske med andra ord. Förutom den stora dammen finns det även två mindre dammar. I en av dessa simmar dessutom storvuxen öring, så jag bestämde mig för att knata ditåt. Redan i första kastet krokade jag en fisk som tyvärr slet sig. Andra kastet - en ny chans - ännu ett nederlag. Tredje kastet - ännu ett hugg och den här gången landades ytterligare en fin hane på cirka 3 kilo. Härligt!


Vilket tandgarnityr hanarna har nu i lektider!

Strax efter detta sög något betydligt större & starkare i sig flugan. Glädjen blev dock kortvarig - fisken gjorde nämligen slarvsylta av tafsen & försvann åter ner i djupet. Tafsen såg nästan avknipsad ut. Kanske en gädda? En riktigt stor öring? Fan! Men den lurar förhoppningsvis kvar till nästa gång.


Här i Ösjön lurar det stora öringar!

Efter huggsexan blev det återigen trögare och så skulle det fortsätta resten av dagen. Två fiskar till blev det; två honor på 3-4 kilo vardera. Totalt fem landade fiskar och lika många tappade får ändå ses som ett bra resultat då många gick bom idag. Vilken styrka fiskarna i Ekemölla visade upp idag förresten! Ser grymt mycket fram emot premiären i april och ännu mer till torrflugesäsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar