söndag 13 april 2014

Dry or die

Då var ännu en dag vid klubbvattnet avverkad och det vore synd att säga att det hände särskilt mycket. Morgonen började förvisso ganska dramatiskt med att två snubbar snodde en annan killes mobiltelefon och sedan sprang iväg. Fega kräk som förtjänar ett nackskott, men nog om det, detta är ju trots allt en fiskeblogg

Prognos: molnigt, 0-2m/s, 6-8 grader.
Verkligheten: strålande sol, 6-8m/s, 12-15 grader.


Strålande sol & nästan sommarvärme.

Inte ett rätt och inte helt optimala fiskeförhållanden, men skam den som ger sig. De första fyra timmarna passerade utan så mycket som ett vak. Nymf efter nymf, streamer efter streamer - ingen fick fisk. Kaffepauserna & tupplurerna i solen avlöste varandra i rasande takt. Efter ytterligare två timmar fångades till slut en fisk - cirka tre kilo och i riktigt fin kondition. Strax därpå fångades ännu en fisk på andra sidan dammen, men någon huggperiod blev det aldrig.


När fisket är som sämst kan man lika gärna ägna sig åt annat - blommor och bin!

Ingen fisk hemma i favorithålan..

Efter åtta timmar utan så mycket som ett nafs höll jag på att ge upp, men då hände något som tände hoppet. Från tio meters håll såg jag en fisk som steg mot ett litet löv på ytan, men så fort den kom till insikten att lövet inte var en insekt så vände den tvärt. Snabbt som attan knöt jag på en liten F-fly #14, kröp lite närmre och lade ut flugan på vattenytan. SMACK! Det tog knappt två sekunder innan fisken hade sett flugan och attackerat. Vilket hugg! En pigg regnbåge på 1,5 kilo som efter en härlig fight fick friheten åter.

Dagen räddad och årets första på torrfluga! Woho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar