torsdag 26 februari 2015

The Weekend - Part 2

Alarmet tjöt klockan 03.30 och efter en snudd på sömnlös natt var det nu dags att stiga upp. Att räkna öringar är ingen lysande idé om man behöver sova, speciellt inte om man sakta svävar ut och till slut befinner sig i en halvdröm mitt i mardrömsfilmen Jaws. Suck.

Lite bryggkaffe hann det bli innan vi styrde skutan mot kallare breddgrader - närmre bestämt Sunnedamm i Halland. Med gårdagens makalösa fiske i färskt minne var både förhoppningar & självförtroende på topp. På väg upp för hallandsåsen övergick den dystra väderleken till ett snöoväder utan dess like. Vägen snudd på försvann och krypkörning idkades givetvis. Tre kvart senare var vi framme mitt i ett snöigt Sunnedamm - förutsättningarna kunde verkligen ha varit bättre, men skam den som ger sig.


 Mycket kan hända på några timmar..

.. men som tur var låg det ingen is över strömsträckan!

Vi mötte upp ännu en god vän till mig - Daniel från Göteborg. Alla tre gick till direkt strömsträckan och började fiska så fort vi kunde se våra flugor i nävarna, med andra ord var det fortfarande tämligen mörkt. Det började trögt - som väntat med tanke på väderleken - men efter sådär en timme lossnade det fullständigt för undertecknad. En svart micronobbler fiskades sakta strax över botten och det gav utdelning - fisk på fisk landades och jag var uppe i åtminstone femton regnbågar innan lunchtid.


Action i pool ett.

En otroligt vacker hanfisk på knappt tre kilo.

 Mattias ville inte vara sämre.

 Pool två var dagens i särklass bästa pool.

Tjusig firre som bjöd upp till god kamp trots storleken.

Snöyran byttes senare ut mot ett ihållande regn som vägrade att ge sig. Strömsträckans samtliga pooler hade levererat mycket fisk, men nu ville vi ge dammen en chans. Även där fortsatte vår goda fiskelycka, men nu på en av mina absoluta favoritflugor - husmasken. Både Daniel & jag fick dessutom en öring vardera, vilket alltid är en trevlig överraskning. När kvällen anlände hade jag landat otroliga tjugonio (tvåa nia) fiskar!


Fisk igen - husmasken levererade hela efternuddagen.

Ingen dum imitation!

 Öring!

Ännu en firre som lät sig luras av en husmaskimitation.

Kalasfin regnbåge!

Blöta & frusna efter en heldag ute i skitvädret avslutade vi sedan dagen på bästa vis - pizza & öl inne i den varma stugan. Efter sådär fyra-fem öl var vi redo att krypa till kojs och vi bestämde oss för att inte gå upp i okristlig tid, som vi alltid annars gör.


Massor av godbitar.

Vi vaknade hyfsat utvilade kring klockan halv sju och efter ett par välbehövliga koppar kaffe var det återigen dags för fiske. Vädret hade slått om över natten och vi möttes istället av en gråblå himmel, sporadiskt solsken och iskalla vindar uppåt 7-8m/s. Skulle samma hålor leverera igen? Svar ja!


Gryning vid pool två.

 Bzzzzz - bra drag!

 En liten torped.

Fisket var klart trögare än under gårdagen, men visst gick dem att lura emellanåt. Romkornsflugan fungerade perfekt och det är samtidigt ett otroligt spännande fiske att fridrifta den i strömmen med en ultraslow handtwist för att hålla linan spänd. Huggen är brutala och det är pigga fiskar vi talar om. Helgens absoluta höjdpunkt var dock en magnifik öring i full lekdräkt.


Fish on!

 En sagolik öring på cirka 55 centimeter.

Lycklig fångstman!

Totalt blev det elva fiskar denna dag, så fyrtio stycken på två dagar - helt otroligt!

Det är en fantastisk anläggning som Martin driver. Regnbågar & öringar av fin kvalitet och lägg därtill fiske efter vild öring i mytomspunna Vänneån. Storstugan erbjuder allehanda bekvämligheter: toalett, kök, sängar & även en TV vid matplatsen - allt till det rimliga priset av 200 riksdaler per natt. Tack för en härlig helg Martin - keep up the good work!


En vacker vårvinterkväll vid pool fyra - under björken vakar ofta stor fisk!

1 kommentar:

  1. Bra skrivit!Fina fiskar
    Kan du lägga ut en bindbeskrivning på romkornet och på husmasken?
    Hade bra/August

    SvaraRadera