tisdag 24 februari 2015

The Weekend - Part 1

Long time no see - äntligen har jag varit på fisketur och därmed vaknar bloggen till liv igen. En ledig fredag spenderades på allra bästa sätt: sovmorgon, frukost i soffan framför tvn där fiskefilmerna avlöste varandra och så småningom en tur till vår lilla pärla.

Det har väl knappast undgått någon av er att jag & ett par vänner har ett litet regnbågsvatten sedan nio månader tillbaka. Sakta men säkert förvildas fiskarna och de småskadade fenorna läker ihop till kraftfulla paddlar. Torpedformade regnbågar i absolut toppkondition bjöd upp till härlig fight trots att vintern ännu inte har släppt sitt grepp om oss, åtminstone inte när det kommer till vattentemperaturen.


För en vecka sedan var dammen täckt av ett tre centimeter tjockt islager..

.. men nu såg läget mycket bättre ut.

Dammen hade äntligen blivit isfri och det dröjde inte många kast innan första fisken hade fattat tycke för min lilla pheasant tail #14. Ett veritabelt krutpaket i sitt livs kondition såg till att bjuda upp till dans. Fiskarna avlöste varandra i rasande tempo och vårt smultronställe visade verkligen upp sig från sin bästa sida.


 Fish on - bra drag i fiskarna trots det kalla vattnet.

Dagens första snart redo för landning.

Vacker regnbåge med kalasfina fenor.

Trots ett sparsamt matförråd under vintermånaderna var fiskarna knappast magra, så någon födobrist behöver vi lyckligtvis inte oroa oss över. Inom några månader har vi troligtvis ett mycket spännande och framför allt utmanande fiske att se fram emot - så det gäller att njuta medan fisket är så här bra!


Nummer tio gör en tokrusning mot andra sidan dammen.

Almost there..

En superfin regnbåge i bästa möjliga kondition.

Dagens fluga - pheasant tail #14.
 
Alla fick självklart friheten åter - längtar redan till nästa tur.

En timme och tio landade fiskar senare begav jag mig för att hämta upp Mattias. Vi bunkrade upp med käk & öl inför den kommande premiärhelgen i Sunnedamm och resten av dagen spenderades sedan i soffan framför diverse fiskefilmer. Bara timmar kvar till premiären - som jag har längtat!


Mums!

Läs mer om fisket i Sunnedamm i del två - fina öringar & regnbågar utlovas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar