lördag 19 juli 2014

Fifty first fish

Klara - färdiga - gå!

Först till femtio arter på fluga, en fantastiskt kul utmaning som troligtvis kommer att ta sin lilla tid. Faktum är att jag har svårt att ens namnge femtio arter, så hur det ska gå till vet jag inte riktigt, men det listar jag förhoppningsvis ut under resans gång.

Första veckan på semestern spenderades hos svärföräldrarna uppe i vackra Bohuslän. Ett utmärkt tillfälle att inleda jakten på femtio arter. Tyvärr misslyckades fisket efter havsöring, sik & multe, men jag fick åtminstone en härlig kväll & natt tillsammans med en god vän som har flyttat "hem" till Göteborg. Efter mer än tolv timmars fiske var det dags att bege sig hemåt - tomhänt. Walk of shame kl 04.00 längs en grusväg mitt ute i ingenmansland där svärföräldrarna bor. Rådjur, grisar, får & kor blängde på mig med dömande blickar. Usch. Nya krafter & nya tag.


 Regnbågen guidade vägen till första fiskeplatsen. Inget guld i sikte, men hoppet om silver levde i allra högsta grad.

På plats bland de bohuslänska klipporna, jisses så vackert.

Förutsättningarna var (snudd på) optimala, men fisken lös med sin frånvaro.

Sagolik solnedgång.

Vistelsen i Bohuslän räddades emellertid redan på förmiddagen samma dag, då vi utmed kajkanterna på Hönö lyckades kroka ett par för mig helt nya arter. Med en Pheasant tail #14 fångades utmaningens tre första:


Art #1 - stensnultra.

 Art #2 - skärsnultra.

 Ännu en bild på den vackert tecknade skärsnultran.

Art #3 - smörbult.

Väl tillbaka i Skåne har det blivit dags att jaga arter längs både kust & vattendrag. Stay tuned for more.

1 kommentar:

  1. Fan vad jag gillar sådant här. Kul och intressant ska det bli att följa din jakt. Själv jagar jag också arter men på det gamla vanliga specimensättet.

    SvaraRadera